Mayıs 2014

TURİZM İŞLETMELERİNDE YAPISAL OLMAYAN TEHLİKELERİN AZALTILMASI

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından Pera Güzel Sanatlar Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği katkıları ile yürütülen "Turizm İşletmelerinde Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması" başlıklı İstanbul Kalkınma Ajansı-2012 projesinin tanıtımı, 2 Mayıs 2014 Cuma günü 09:00 – 18:00 saatleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik'in katılımı ile gerçekleştirildi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TAŞODA FESTİVALİ

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü (BÜMK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Boğaziçi Üniversitesi Taşoda Festivali" 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2 Mayıs Cuma günü saat 19:30'da Albert Long Hall arkasındaki alanda yapılan konser ile başlayan etkinlik, Cumartesi ve Pazar günleri 12:00-23:00 saatleri arasında Üstün Ergüder Meydanı'nda kurulan sahnede devam etti.

DÖNEM TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI’NIN ÜÇÜNCÜSÜ YAPILDI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen "Dönem Temsilcileri Toplantısı"nın üçüncüsü 3 Mayıs Cumartesi günü Rektörlük Konferans Salonu'nda saat 10:00 - 13.00 arasında gerçekleştirildi.

ETIENNE BALIBAR BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE KONUK OLDU

Sosyoloji Bölümü'nün davetlisi olarak İstanbul'a gelen felsefeci ve siyasi düşünür Profesör Etienne Balibar, 6 Mayıs Salı günü saat 15:00'de Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde bir konuşma yaptı.

KARİYER FUARI

Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Fuarı 6-7 Mayıs günlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında BTS önünde yapıldı. Birinci gün sivil toplum kuruluşlarının katıldığı fuarın ikinci gününde kamu kurumları öğrencilerle buluştu.

BOGAZİÇİ-BME/LIFESCI & İNOVİTA & İSEK ORTAK SEMİNERLERİ

Bogazici-BME/Lifesci&İnovita& İSEK Ortak Seminerleri kapsamında Mayıs ayında dört etkinlik gerçekleştirilecek. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, AZ-19 salonunda yapılacak olan seminerlere katılacak konuşmacılar ve etkinlik detayları şöyle:
6 Mayıs 2014 (Salı); 14.00 – 16.00 Ali Akpek -Tokyo Institute of Technology Konu Başlığı: Adapting a MagneticLevitating (MAGLEV) Artificial Blood Pump as a Vibrational Viscometer
13 Mayıs 2014 (Salı); 14.00 – 16.00 Doğan Taşkent - Arkan & Ergin Kurumsal Finansman Konu Başlığı: Türkiye'de Biyo Ekosistemi Kritik Kütleye Ulaştı mı?
20 Mayıs 2014 (Salı); 14.00 – 16.00 Erkan Kaplanoğlu -Marmara Üniversitesi, Mekatronik Bölümü Konu Başlığı: EMG in INDUSTRY: Pneumatic Muscle Actuated Multigrasp Hand Design&Control
27 Mayıs 2014 (Salı); 14.00 – 16.00 Pınar Öz - Konuk Araştırmacı, Boğaziçi Üniversitesi BME Konu Başlığı: Pyramidal Neuron Function: Computational Models&in vitro Neurodegeneration

DOUWE DRAAISMA BOĞAZİÇİ’NDE

Groningen Üniversitesi'nde Psikoloji Kuramı ve Tarihi profesörü olan Douwe Draaisma, Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinin ortak etkinliği çerçevesinde 7 Mayıs Çarşamba günü saat 16:00'da Rektörlük Konferans Salonu'nda "Why life speeds up as you get older and other mysteries of memory" başlıklı bir konuşma yaptı.

BOĞAZİÇİ KONUŞMALARI: STEFAN SZYMANSKİ


Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde başlatılan Boğaziçi Konuşmaları'nın (Boğaziçi Lectures) 2013-2014 yılındaki ikinci ve son konuşmacısı Michigan Üniversitesi öğretim üyesi iktisatçı Profesör Stefan Syzmanski olacak. Spor ve iktisat üzerine çok sayıda bilimsel çalışmasının yanısıra, Simon Cuper ile birlikte Soccernomics kitabının da yazarı olan Prof. Szymanski'nin konuşmasının başlığı "Convergence and Football". Konuşma 8 Mayıs Perşembe günü saat 16:00'da Rektörlük Konferans Salonu'nda yapılacak.

BUDANS 2014

Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü (BÜDANS) tarafından geleneksel olarak düzenlenen "BUDANS 2014 Dans Festivali" 8-10 Mayıs tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu'nda yapılacak.

MODERN TÜRKİYE VE YUNANİSTAN KARŞILAŞTIRMALI ANAYASA HUKUKU KONFERANSI

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen "Modern Türkiye ve Yunanistan Karşılaştırmalı Anayasa Hukuku Konferansı" 9-10 Mayıs tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında Rektörlük Konferans Salonu'nda yapılacak.

ADventure REKLAMCILIK YARIŞMALARI

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü (BÜİK) tarafından düzenlenen "Boğaziçi Üniversitesi Adventure Reklamcılık Yarışmaları" etkinliği 9-11 Mayıs tarihlerinde 09:00-11:00 saatleri arasında Uçaksavar Kampüsü Garanti Kültür Merkezi'nde yapılacak. Sponsor şirketlerin öğrencilere verdiği dava özetleri üzerinden ilerleyen ADventure, öğrencilerin verilen brief özetlerinden yola çıkarak bir reklam kampanyası hazırlıyor.

TEDxBOĞAZİÇİ UNIVERSITY

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü (BÜMK) ev sahipliğinde düzenlenen "TEDxBoğaziçiUniversity" etkinliği 9 Mayıs Cuma günü 09:00-15:00 saatleri arasında Albert Long Hall'da yapılacak.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KOROSU KONSERİ

Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde yer alan "Boğaziçi Üniversitesi Korosu Konseri" 9 Mayıs Cuma günü saat 20:00'de Albert Long Hall'da yapılacak.

DIGITAL TIMES SUMMIT

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Medya Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek "Digital Times Summit" 10 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00'da Albert Long Hall'da yapılacak. İletişim, basın, iş hayatı, reklam, pazarlama gibi farklı disiplinlerin dijitalleşen dünyaya tepkilerini; gelişim ve değişim süreçlerini incelemeyi hedefleyen etkinliğe katılan konuşmacılar: Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker, 41? 29! Creative Agency CEO'su Alemşah Öztürk, IAB'den Görkem Muştu, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Koray Çalışkan, Onedio.com CEO'su Kaan Kayabalı, Kadıköy Belediyesi Sosyal Medya Ekibi, Mustafa İçil - Stratejik Pazarlama Danışmanı, Vodafone Türkiye Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu, Akademisyen Yazar Kaan Varnalı.
Kayıt ve ayrıntılı bilgi için:www.digitaltimessummit.com

HAYRETTİN KARACA FAHRİ DOKTORA TÖRENİ

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'nın önerisiyle Hayrettin Karaca'ya Fahri Doktora unvanı verilmesine karar verdi. 13 Mayıs Salı günü saat 16:00'da Albert Long Hall'da yapılacak Doktora Töreni, piyanist Burçin Büke Konseri'nin ardından verilecek kokteyl ile sonlanacak.

ICAMES 20.YIL GALASI

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "ICAMES 20. Yıl Galası" 11 Mayıs Pazar günü 18:00-23:00 saatleri arasında Albert Long Hall'da yapılacak. 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek ICAMES etkinlikleri Güney Meydan ve çeşitli salonlarda gerçekleştirilecek.

BOĞAZİÇİ CHRONICLES: MICHAEL HARDT

"Boğaziçi Chronicles" etkinlikleri kapsamında İstanbul'a gelecek olan küreselleşme, siyaset, kültürel teori ve edebiyat üzerine çalışan günümüz düşünürlerinden Michael Hardt 12-28 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi'ne konuk olacak.
Michael Hardt, 21 Mayıs Çarşamba günü saat 16:00'da Albert Long Hall'da, son yıllarda dünyanın farklı yerlerinde ortaya çıkan direniş, işgal ve kamp hareketleri üzerine yoğunlaşan çalışmalarına dair "Bütün O Liderler Nereye Kayboldu" başlıklı bir konuşma yapacak. 25 Mayıs Pazar günü ise alternatif örgütlenmeler ve Gezi sürecinin ele alınacağı toplantılarda öğrencilerle bir araya gelecek.

BRASTAM ACAPELLA KONSERİ

Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü (BÜFK) tarafından düzenlenen "Brastam Acapella Konseri ve Ses Eğitimi" Cavit Müezzinoğlu'nun katılımıyla 12 Mayıs Pazartesi günü saat 17:00'de Albert Long Hall'da yapılacak.

GREEN FEST 2014

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Kulübü (BÜCEK) tarafından düzenlenen "Green Fest 2014" 12-13 Mayıs tarihlerinde Güney Kampüs'de gerçekleştirilecek.

NEW DIRECTIONS IN INNOVATION

İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafında Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen uluslararası "Innovation With Innovation: New Directions in National and Regional Innovation" başlıklı konferans 14-15 Mayıs tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında Albert Long Hall'da yapılacak.

BOĞAZİÇİ BİLİŞİM ÖDÜLLERİ

Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü (COMPEC) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Boğaziçi Bilişim Ödülleri" etkinliği 15 Mayıs Perşembe günü 18:00-22:30 saatleri arasında Demir Demirgil ve Özger Arnas salonlarında yapılacak.

SPORTS FEST 2014

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl 34üncüsü düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük öğrenci festivali "Sports Fest", 15-18 Mayıs tarihlerinde yurt içi ve yurt dışından gelen 1000'den fazla sporcuyu ağırlayacak.

GÜZEL SANATLAR BÖLÜMÜ PİYANO ÖĞRENCİLERİ YIL SONU KONSERİ

Dr. Emine Serdaroğlu ile yıl boyu gerçekleştirilen çalışmaların yer aldığı Güzel Sanatlar Bölümü Piyano Öğrencilerinin yıl sonu konseri 20 Mayıs Salı günü saat 19:30'da Albert Long Hall'da yapılacak.

ECONFIN SEMİNERİ

Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı (ECONFIN) tarafından düzenlenen seminerde Prof.Dr. Richard Payne "High Frequency Trading and Financial Stability" başlıklı bir konuşma yapacak. Seminer 21 Mayıs Çarşamba günü 18:30-21:00 saatleri arasında Natuk Birkan Binası, İbrahim Bodur Salonu'nda yapılacak.

INTERDISCIPLINARY UNDERGRADUATE STUDENT CONFERENCE/URBAN ATTACHMENT MONOGAMY

Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından lisans öğrencileri ve öğretim üyelerine yönelik düzenlenen "Interdisciplinary Undergraduate Student Conference/Urban Attachment Monogamy" başlıklı seminer 22-23 Mayıs tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında Demir Demirgil Salonu'nda yapılacak.

YAŞAYAN KÜTÜPHANE

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü (BÜSOS) tarafından 22-23 Mayıs tarihlerinde tüm öğrencilere açık olarak düzenlenen "Yaşayan Kütüphane" etkinliği Güney Meydan'da yapılacak.

YAZIDAN SÖZE

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde, akademisyenlere ve lisanüstü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Yazıdan Söze" başlıklı seminer 23 Mayıs tarihlerinde 09:00-19:00 saatleri arasında Natuk Birkan Binası, İbrahim Bodur Salonu'nda yapılacak.

ALEXANDER VILENKIN BOĞAZİÇİ’NE KONUK OLUYOR

Fen- Edebiyat Fakültesi'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Tufts Üniversitesi, Fizik ve Astronomi Bölümü'nden Prof. Dr. Alexander Vilenkin 23 Mayıs Cuma günü Rektörlük Konferans Salonu'nda saat 15:00'de "The Universe Beyond The Horizon" başlıklı bir konuşma yapacak.

OYUN FESTİVALİ

Boğaziçi Üniversitesi Gerçek Macera Oyunları Kulübü (BÜOK) tarafından düzenlenen tüm Boğaziçili öğrencilere yönelik "Oyun Festivali" 24-25 Mayıs tarihlerinde gün boyu çeşitli salonlarda ve Güney Meydan'da yapılacak.

GÜZEL SANATLAR BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ YIL SONU SERGİSİ

Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları eserler 26-30 Mayıs tarihleri arasında Güney Kampüs Özger Arnas Salonu'nda sergilenecek.

G6 GEOSENTETİKLER KONFERASI

Prof. Dr. Erol Güler tarafından düzenlenen "G6 Geosentetikler Konferası" 29-30 Mayıs tarihlerinde 08:30-17:00 saatleri arasında Albert Long Hall'da yapılacak. Toplantının 29 Mayıs Perşembe günü yapılan oturumlarına saat 15:00'den sonra İBODİ'de devam edilecek.

İŞ DÜNYASININ BOĞAZİÇİLİ LİDERLERİ BULUŞUYOR

Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde 29 Mayıs Perşembe günü düzenlenen toplantıyla İş Dünyasının Boğaziçili Liderleri Albert Long Hall'da buluşuyor.

MİTHAT ALAM FİLM MERKEZİ MAYIS AYI PROGRAMI

Mithat Alam Film Merkezi 12 Mayıs Pazartesi günü, saat 17:00'de "TRT ve Belgesel Sinema" başlıklı panele ev sahipliği yapacak. Yönetmen ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Can Candan moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele yönetmenler Tülin Sertöz, Sevinç Yeşiltaş, Kerime Şenyücel ve Mihriban Sezen katılacak.
Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mithat Alam Film Merkezi'nin ortaklaşa organize ettiği barış konulu Film Haftası 6-7-12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Teması "Borders-Sınırlar" olan etkinlik kapsamında gösterilecek filmler: Two Sided Story (Tor Ben-Mayor), Neighbors (Gor Baghdasaryan), Sınırdakiler (kısa film), Yolun Başında'dır (Somnur Vardar). 13 Mayıs tarihinde Somnur Vardar'ın filminin gösteriminden sonra saat 18:00'de gerçekleştirilecek Panel'e Somnur Vardar ve belgeselinde yer alan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri katılacaklar.

ALBERT LONG HALL KLASİK MÜZİK KONSERLERİ MAYIS AYI PROGRAMI

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri "Söz Biter Müzik Başlar" temalı İlkbahar Konserleri 7 Mayıs Çarşamba günü yapılacak "Ustalardan Piyano Dörtlüsü" konseri ile sona erecek. Dönemin son konserinde Daniel Dodds (Keman), Dominik Fischer (Viyola), Alexander Kionke (Viyolonsel), Dmitri Demiashkin (Piyano)'den oluşan sanatçılar Schumann: Piyanolu dörtlü, Op. 47 ve Brahms: Piyanolu dörtlü, Sol Majör, Op. 25, No.1 eserlerini seslendirecekler.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİ’NDEN YENİ ÇIKANLAR


Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Mayıs ayında Alan Duben ve Cem Behar tarafından kaleme alınan ve Türkçe çevirisi Nuray Mert tarafından yapılan İstanbul Haneleri - Evlilik, Aile ve Doğurganlık 1880-1940 adlı yayını kitapseverlerin beğenisine sunuyor. Kitapta Alan Duben ve Cem Behar, 1880-1940 döneminin İstanbul'unu ve İstanbullusunu evlilik, aile ve doğurganlık ilişkileri açısından ele alıyor; ulaştıkları rakamların işaret ettiği sosyal ve kültürel olayların güçlü değişimleri yansıttığını ortaya koyuyorlar.

Geçen Ayın Etkinliklerinden Seçmeler

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA İLK 200’DE

QS 2014 alan bazlı üniversite sıralamaları açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında dünyanın ilk 200 üniversitesi arasında 151-200 bandında yer aldı. Akademik yayınlar ve bunların etkisinin yanı sıra bu alandaki mezunlarımızın işverenlerinin memnuniyeti de sıralamada kullanılan ölçütler arasındaydı.

YAŞAMAYA DAİR (DOSTLAR TİYATROSU – GENCO ERKAL)

Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde yer alan, Dostlar Tiyatrosu- Genco Erkal tarafından sahnelenen "Yaşamaya Dair" oyunu 3 Nisan Perşembe akşamı Demir Demirgil Salonu'nda seyirciyle buluştu.

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ: TARİH, DEĞERLER, DÖNÜŞÜM

Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl "Retrospektif" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü:Tarih, Değerler, Dönüşüm" başlıklı panel 4 Nisan Cuma günü Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı.

“CİHAN HARBİ BAĞLAMINDA TARİH, TEMSİLİYET VE SİNEMA” SÖYLEŞİSİ

"Osmanlı Cephesi'nde Yeni Bir Şey Var" Uluslararası Konferansı'nın bağlantılı etkinliği olarak gerçekleştirilen "Cihan Harbi Bağlamında Tarih, Temsiliyet ve Sinema" başlıklı söyleşi, 10 Nisan Perşembe günü Albert Long Hall'da gerçekleşti. Erol Köroğlu'nun kolaylaştırıcılığında, Sema Kaygusuz, Alphan Eşeli, Cüneyt Cebenoyan ve Ahmet Kuyaş'ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen söyleşide, "Cihan Harbi Türkiye edebiyat, sanat ve özellikle sinemasında ne oranda ve ne yönde temsil edilmiştir?" sorusuna cevap arandı.

THE ROLE OF POLITICS IN RESPONSIBLE TANGIBLE AND INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE MANAGEMENT

Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından düzenlenen "The Role of Politics In Responsible Tangible and Intangible Cultural Heritage Management" paneli 10 Nisan Perşembe günü Güney Kampüs Demir Demirgil Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Asu Aksoy, Zeynep Yürekli, Figen Kıvılcım, Nevin Soğukkaya, Esra Özyürek ve Öcal Oğuz konuşmacı olarak katıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONFERANSI

Türkiye'de iklim değişikliği konusunda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 'İklim Ağı', 11 Nisan Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da yeni 5.IPCC raporunun 2. çalışma grubu raporunu değerlendirmek üzere bir panel düzenledi. İklim Ağı'ndan Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Deniz Ataç'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Greenwich Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. John Morton ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Doç. Dr. Barış Karapınar, iklim değişikliğinin sosyal ve ekonomik etkilerinin araştırıldığı raporu değerlendirdi.

AVRUPA MATEMATİK BİRLİĞİ - BAŞKANLAR TOPLANTISI

Avrupa Matematik Dernekleri Başkanları idari toplantısı Boğaziçi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 12 Nisan Cumartesi günü Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı.

MİTHAT ALAM MERKEZİ ASGHAR FARHADI’Yİ KONUK ETTİ

Ayrılık filmiyle önce Berlin'de Altın Ayı, ardından En İyi Yabancı Film Oscar'ını kazanan ve bir sonraki filmi Geçmiş'le Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan İranlı yönetmen Asghar Farhadi 14 Nisan'da, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nin düzenlediği bir etkinlikle sinemaseverlerle buluştu.

BOĞAZİÇİ CHRONICLES JULIANA HODKINSON’U KONUK ETTİ

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150. yıl kutlamaları kapsamında başlattığı "Boğaziçi Chronicles" programının üçüncü konuğu müzisyen Juliana Hodkinson, 6-30 Nisan tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi'ne konuk oldu. 14 Nisan Pazartesi günü Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında bir solo performans gerçekleştiren Juliana Hodkinson, 19 Nisan Cumartesi günü, yine Albert Long Hall'da Danimarkalı çağdaş müzik topluluğu SCENATET ile ortak konser verdi.

BİZ KÜÇÜKKEN BABAMLA OYUNLAR OYNARDIK

Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Tiyatro Boğaziçi oyuncularının rol aldığı "Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık" oyunu 17 Nisan Perşembe akşamı Demir Demirgil Salonu'nda sahnelendi.

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 150. YIL RETROSPEKTİF TOPLANTISI

Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl "Retrospektif" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Psikoloji Bölümü Retrospektif Toplantısı 18 Nisan Cuma günü Güney Kampüs Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GELENEKSEL ATLETİZM GÜNLERİ (FIELD DAYS)

İlk kez 1898 yılında düzenlenen ve Türkiye'nin en eski spor organizasyonlarından biri olan geleneksel "Field Days" Atletizm Günleri 26-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'nde Spor Kurulu organizasyonu ile yapıldı. Yurt çapında çok sayıda sporcunun katıldığı "Field Days" kapsamında amatör atletler, atletizm yarışları, gülle atma, uzun atlama, yüksek atlama gibi farklı dallarda mücadele ettiler.

NASDAQ'IN KAPANIŞ ZİLİNİ REKTÖR BARBAROSOĞLU ÇALDI

ABD'nin ve dünyanın en büyük teknoloji borsası "National Association of Securities Dealers Automated Quotations"ın (NASDAQ OMX), 21 Nisan Pazartesi günü kapanış zilini, Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşunun 150. yılı nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu çaldı. Rektör Barbarosoğlu kapanışta yaptığı konuşmada 150 yıl önce Robert Koleji kuran ve ardından 150 yıl boyunca Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesine hizmet etmiş Amerikalıları şükranla andığını söyledi. Kapanış zili öncesi ve sonrasında bir saat süreyle Boğaziçi Üniversitesini tanıtan bir film, üniversite logosu ve fotograflar Times Square'deki NASDAQ kulesinde yayınlandı.

MEZUNLARLA BULUŞMA-NEW YORK


Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları, dostları ile Boğaziçi Üniversitesi temsilcileri 26 Nisan Cumartesi günü New York'ta gala yemeğinde bir araya geldi. Galaya çoğunluğu ABD'de yaşayan mezunlarımızdan oluşan 400 kişi katıldı. Boğaziçi Üniversitesinin akademik ortaklarından ve ABD'de yaşayan dostlarından oluşan seçkin bir topluluğun da katıldığı gece üniversitemizin 150. yılında uluslararası kimliğini anımsamak, kutlamak ve güçlendirmek için bir vesile oldu.

PROF. DR HALİDE SEVİM YAVUZER’İ KAYBETTİK

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer'i 19 Nisan Cumartesi günü kaybettik.

PROF. DR. CEM ALPTEKİN’İ KAYBETTİK

24 Nisan Perşembe günü vefat eden Eğitim Fakültesi eski Dekanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Alptekin için 28 Nisan Pazartesi günü saat 10:00'da Albert Long Hall fuaye alanında bir anma töreni yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi - Mezunlarla İlişkiler Ofisi
Bu uygulama ve tasarım BÜ BİM / Web Birimi tarafından hazırlanmıştır.